Holy Trinity Church ligger nær Gergeti i Georgia, og har en utsikt utenom det vanlige. Fjellkjeden regnes som den geografiske grensen mellom Europa i nord og Asia i sør.

TOPP FEM TEMA- OG RUNDREISER


Tema- og rundreiser med håndplukkede reiseledere er populære som aldri før. Reisevante nordmenn søker stadig nye spennende reisemål med eksotiske opplevelser.

– Rundreiser med et bestemt tema har blitt voldsomt populært, og interessen bare øker, sier Svein Erik Søgård, web- og kommunikasjonssjef ved turoperatøren Vista Travel.

Spesielt populære er de blant et voksent publikum, som ønsker en ferie tilpasset egne interesser, det være seg kultur, historie, mat, vin - eller alt på én gang.

– De er gjerne ferdig med charterturene til Gran Canaria med barna, og ønsker å oppleve noe mer.

 

Hvordan har nordmenns reisevaner endret seg de siste årene?

– Før valgte mange de samme turene eller destinasjonene om og om igjen. I dag reiser vi oftere, til mer eksotiske steder og vi ønsker flere opplevelser på reisen.

Helt på topp
Gjennom Vista Travel kan man velge blant mange spennende reiser. Her er det ikke storbyferie i New York og London som er mest populært, men opplevelser i det storslagne fjellområdet Kaukasus, som ligger mellom Svartehavet og Det kaspiske hav.

– Her finner du eldgamle historiske templer og byggverk i tillegg til ny arkitektur. Du får fantastisk natur, mye kultur og en sterk sangtradisjon. Og maten er regnet som noe av det beste man kan få.

Ønsker du god vin til maten, er de gode på det også. I Kaukasus har de flere tusen års tradisjon for å lage vin. Georgia, et av landene i Kaukasus, kalles gjerne «Vinens vugge». Armenia, et annet av de fire landene i fjellområdet, omtales på sin side som «Sivilasjonens vugge» og «Den første kristne stat».

Kaukasus er en fjellkjede i Kaukasia. Fjellkjeden regnes som den geografiske grensen mellom Europa i nord og Asia i sør.

Unike reiseledere
For å finne fram blant alt Kaukasus har å by på, guides man ikke av hvem som helst. En viktig del av Vista Travels temareiser er håndplukkede turledere med ekspertise på området man besøker.

– Til Georgia har vi for eksempel med oss Svend Waage, som har fått en utmerkelse av presidenten i Georgia for sitt mangfoldige arbeide der. På andre turer har vi med alt fra vineksperter til journalister og forfattere. Turlederne sørger for en minnerik tur du ikke kunne satt sammen selv, sier Søgård.

Festningen Narikala Fortress ligger på en høyde i gamlebyen i Georgias hovedstad Tbilisi.

 

 Forfatter Roy Jacobsen var med på en av reisene våre som gjest, og endte opp med å bli med som foredragsholder på en senere reise

-  Svein Erik Søgård

 

Hvordan knytter dere til dere disse reiselederne?

– Endel kontakter oss, andre leter vi fram selv. Forfatter Roy Jacobsen var med på en av reisene våre som gjest, og endte opp med å bli med som foredragsholder på en senere reise.

Tur med vinekspert
Blant andre tematurer hos Vista Travel, finner du kirsebærblomstring i Japan, Sør-Afrika sett fra verdens flotteste tog; Rovos Rail, luksuscruise på Nilen, Normandie i krigens fotspor og sprudletur til Champagne. Vinreiser har blitt veldig populære, men de trenger slett ikke gå til de opplagte stedene.


– Vi har flotte turer til Champagne og Moseldalen, men hvorfor ikke oppsøke britiske bobler i Sør-England, som har fått et veldig oppsving på sprudlende vin?

Er du alene og ønsker et fellesskap på turen, er Vista Travels temareiser perfekt.

– Veldig mange reiser alene, vi selger gjerne flere enkeltrom enn dobbeltrom. På disse turene får du et sosialt samhold i tillegg til nye opplevelser, sier Søgård.

 


Disse temareisene er mest populære akkurat nå:
  1. Kaukasus - rik kulturarv, spektakulær natur og fantastisk mat
    Les mer om reisene til Kaukasu
     
  2. Transilvania - Draculas rike i landet bak skogene
    Les mer om reisene til Transilvania
     
  3. Libanon/Jordan/Israel - reis gjennom sivilisasjonens vugge
    Les mer om reisene til Libanon/Jordan/Israel
     
  4. Vietnam - historisk tur fra nord til sør i et fascinerende land
    Les mer om reisene til Vietnam
     
  5. Vinreiser - britiske bobler, sprudlende Champagne eller historiske Israel
    Les mer om vinreiser her

Reiseoperatør som holder til ved Rådhuset i Oslo.

Spesialist på reiser med privattog, elvecruise på de største elvene og temabaserte rundreiser over hele verden.

Vant i 2017, etter kun ett og et halvt års drift, prisen som Norges beste spesialreisearrangør på Grand Travel Awards, reisebransjens egen «Oscar-utdeling». Tildelt samme pris igjen i 2020.

vistatravel.no

Svein Erik Søgård forteller hvilke tema- og rundreiser som er hottest akkurat nå.

ÅRETS LEDER 2024

Blogg Vista Travel vant to priser under Grand Travel Award  Vista Travel har nok en gang vist sin styrke innen spesialreiser ved å ta hjem to ettertraktede priser under årets Grand Travel Award. Selskapet vant prisen for Årets Spesialreisearrangør, noe som er tredje gang siden 2015. Svein Erik Søgård, selskapets daglige leder, ble tildelt prisen Årets […]

Dåpen av MS Viva Two

Reise Skipsdåp Viva Two  - Time Two Celebrate! Av Vista Travels medarbeider Cristina Quevedo - mars 2023. Det er ikke hverdagskost å bli invitert til skipsdåp, så gleden og forventningene er skyhøye da vi får en invitasjon til å komme i dåpen til Viva Cruises nyeste skip, MS Viva Two. Vi, Cristina og Thomas, er de […]

ORIENTEKSPRESSEN – ET JERNBANEIKON

Reise Etter å ha solgt Venice Simplon Orient Express (Orientekspressen) til et tre-sifferet antall norske kunder var det på tide at noen av kontorets representanter i selvsyn fikk ta del i den opplevelsen toget er. Togspesialistene Thomas og Svein Erik var de som ble sendt av gårde.

FERIE PÅ SKINNER – MED HISTORISKE HØYDEPUNKTER

Reise Reiser med privattog blir mer og mer populært. Det har nok dokumentarprogrammene på tv bidratt til. Ferie på skinner passer for deg som vil ha med deg selve opplevelsen med reisen. Følelsen av å være underveis, se landskapet endre seg, elver blinke og storbyer skinne.