FERIE PÅ SKINNER –
MED HISTORISKE HØYDEPUNKTER

Reiser med privattog blir mer og mer populært. Det har nok  dokumentarprogrammene på tv bidratt til. Ferie på skinner passer for deg som vil ha med deg selve opplevelsen med reisen. Følelsen av å være underveis, se landskapet endre seg, elver blinke og storbyer skinne.
Reisende går med private, komfortable tog og inkluderer spennende utflukter og opplevelser. Noen av reisene går med luksustog hvor selve togsettet, interiøret og atmosfæren om bord er den største opplevelsen. Du har kanskje hørt om Rovos Rail og den elegante Orientekspressen med sine nydelige Belle Époque vogner fra 1920-tallet. Andre togreiser går med enklere, men likevel komfortable togsett, hvor opplevelsene underveis er det sentrale og unike. Det gjelde spesielt  Orient Silk Road Express og Den transsibirske jernbane.
Under en reise med privattog lærer du om landet du reiser gjennom. Både gjennom interessante utflukter, hvor bussen venter på perrongen, og gjennom foredrag om bord. På togreisen er det rommet ditt som flytter på seg, – ikke du. Det gjør opplevelsen av reisen til en helhet, fri for plunder og heft. Du opplever at landskap og vær skifter, du ser mennesker som arbeider på markene og barn som leker på bondegårder og i skolegårder.

Se bilder og videoer av togreiser her.

DE FEM MEST POPULÆRE TOGREISENE

1. Orientekspressen, eller Venice Simplon Orient Express som er togets fulle navn, er utvilsomt en av verdens mest kjente og romantiske togreiser. En aura av mystikk har omgitt det legendariske toget helt siden det la ut på sin første tur i 1883 fra Paris til Istanbul. Agatha Christie udødeliggjorde toget i sin berømte roman «Mord på Orientekspressen». Den mest populære ruten i dag er mellom London og Venezia.

2. Rovos Rail har siden etableringen i 1989 vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengst svunnen tidsepoke – med diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Toget har plass til maksimalt 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable suiter. Den mest populære ruten går fra togets private stasjon i Pretoria til de berømte Victoriafallene i Zimbabwe. 

3. El Transcantábrico Gran Lujo kjører mellom San Sebastian og Santiago de Compostela i Nord-Spania. Toget har meget høy standard. Toget tar kun 26 passasjerer og tar luksusen ett skritt videre med sine 12 lekre suiter, rundhåndet utstyrt med egen salong, eget bad og sovedel. Hver kveld inntas middagen på en gourmetrestaurant.

4. Al Andalus er et luksustog med historiske vogner fra Belle Époque perioden, tidligere benyttet av den engelske kongefamilien. De vakre og gjennomførte interiørene tar deg tilbake til en svunnen tid, mens reiseruten går gjennom Andalucias rike kulturarv – til steder som Sevilla, Córdoba, Granada, Jerez de la Frontera og Ronda.

5 Royal Scotsman er et av verdens mest luksuriøse og komfortable tog. Kupeene er romslige og har eget bad. Om bord venter en personlig service av høyeste klasse, og med plass til kun 36 passasjerer føler du deg snart som en av familien. Måltidene om bord er i verdensklasse, med vekt på skotske spesialiteter. Royal Scotsman kjører på ulike ruter gjennom hjertet av det skotske høylandet med utgangspunkt i Edinburgh.

Vista Travel har kontor ved Rådhuset, i hjertet av Oslo. Du er hjertelig velkommen til å ringe eller besøke oss for en ferieprat. Fortell oss om reisedrømmen din. Vi sørger for resten.

Adresse: Fridtjof Nansens Plass 5, Oslo
(inngang Roald Amundsens gate)

Tlf: 21 99 56 00

Mail: info@vistatravel.no

www.vistatravel.no

       


ANDRE HAR OGSÅ LEST

ÅRETS LEDER 2024

Blogg Vista Travel vant to priser under Grand Travel Award  Vista Travel har nok en gang vist sin styrke innen spesialreiser ved å ta hjem to ettertraktede priser under årets Grand Travel Award. Selskapet vant prisen for Årets Spesialreisearrangør, noe som er tredje gang siden 2015. Svein Erik Søgård, selskapets daglige leder, ble tildelt prisen Årets […]

Dåpen av MS Viva Two

Reise Skipsdåp Viva Two  - Time Two Celebrate! Av Vista Travels medarbeider Cristina Quevedo - mars 2023. Det er ikke hverdagskost å bli invitert til skipsdåp, så gleden og forventningene er skyhøye da vi får en invitasjon til å komme i dåpen til Viva Cruises nyeste skip, MS Viva Two. Vi, Cristina og Thomas, er de […]