Vista Travel vant to priser under Grand Travel Award 

Vista Travel har nok en gang vist sin styrke innen spesialreiser ved å ta hjem to ettertraktede priser under årets Grand Travel Award. Selskapet vant prisen for Årets Spesialreisearrangør, noe som er tredje gang siden 2015. Svein Erik Søgård, selskapets daglige leder, ble tildelt prisen Årets Toppleder

Grand Travel Award, også kjent som reiselivsbransjens svar på Oscar-utdelingen, har vært en markør for bransjens beste aktører siden 1994. Alle vinnerne har blitt stemt frem av ansatte i reiselivsbransjen, og i år var det cirka 800 som stemte. Prisen som Årets Toppleder ble imidlertid stemt frem av egen jury bestående av høytstående personer fra norsk reiseliv, samt journalister og ansatte i bransjen.   

Daglig leder og eier av Vista Travel, Sven Erik Søgård, er både ydmyk og stolt over utmerkelsen.  

– Denne prisen betyr svært mye, og signaliserer at man ikke trenger å være leder av en stor bedrift for å vinne, men at den innsatsen man gjør for bedriften blir lagt merke til, sier han og legger til: 

Da verden «stengte ned» i 2020, på grunn av pandemien, gikk det hardt ut over reisebransjen. Vista Travel måtte pakke ned kontoret og permittere de ansatte på grunn av store økonomiske utfordringer. Selv jobbet Svein Erik Søgård 20 prosent for å holde liv i firmaet. Men etter et år inn i pandemien, i mai 2021, da det endelig begynte å lysne i enden av tunellen, bestemte tidligere eier at Vista Travel skulle legges ned. Dette syntes Søgård var for galt, og han tok noen strategiske valg for å redde bedriften.  

– Vista Travel hadde opparbeidet seg et godt navn i bransjen, og vært en ledende aktør innen spesialreiser helt siden starten av. Vi hadde svært gode produkter og veldig fornøyde kunder, samt dyktige medarbeidere og reiseledere. Nå stod vi så og si med begge beina i graven, og jeg skjønte at dersom noe skulle skje, så var det jeg som måtte gjøre noe, sier han. 

Etter mye hard jobbing, klarte Søgård å unngå nedleggelse. I september 2021 fikk bedriften nye eiere, og de strategiske avgjørelsene han siden tok har vært avgjørende for selskapets suksess, spesielt innen elvecruise, som er Vista Travels flaggskipprodukt. 

– I den prosessen vi har vært i, har vi byttet ut noen av våre leverandører. Nå er vår primærleverandør på elvecruise, det tyske rederiet, Viva Cruises. Dette er femstjerners skip med flotte lugarer og gourmetmat. Viva Cruises har også en veldig god politikk ovenfor ansatte – både lønnsmessig og arbeidsmessig – noe som gjør at de er smilende og blide og yter god service. Viva Cruises har også et All-inclusive-konsept, der også tips er inkludert. Dette liker kundene godt. Det eneste de må betale ekstra for er utfluktene, men de er valgfrie. 

Søgård, som har mer enn 30 år bak seg i reiselivsbransjen, forteller at samarbeidet med Viva Cruises er en av hovedgrunnene til selskapets økonomiske vekst. 

– Etter at vi inngikk samarbeid med Viva Cruises har det bare gått oppover med salget.  

2023 var et godt år, og kundene var strålende fornøyde med turene. I år har vi over 40 avganger, og i 2025 blir det over 60. Han legger til at Grand Travel Award også delte ut pris for Årets beste Elvecruiserederi, og den prisen gikk til Viva Cruises. 

 

 

Reiseoperatør som holder til ved Rådhuset i Oslo.

Spesialist på reiser med privattog, elvecruise på de største elvene og temabaserte rundreiser over hele verden.

Vant i 2017, etter kun ett og et halvt års drift, prisen som Norges beste spesialreisearrangør på Grand Travel Awards, reisebransjens egen «Oscar-utdeling». Tildelt samme pris igjen i 2020, og nå i 2024.

vistatravel.no

       


ANDRE HAR OGSÅ LEST

Dåpen av MS Viva Two

Reise Skipsdåp Viva Two  - Time Two Celebrate! Av Vista Travels medarbeider Cristina Quevedo - mars 2023. Det er ikke hverdagskost å bli invitert til skipsdåp, så gleden og forventningene er skyhøye da vi får en invitasjon til å komme i dåpen til Viva Cruises nyeste skip, MS Viva Two. Vi, Cristina og Thomas, er de […]

TOPP FEM TEMA- OG RUNDREISER

Reise Tema- og rundreiser med håndplukkede reiseledere er populære som aldri før. Reisevante nordmenn søker stadig nye spennende reisemål med eksotiske opplevelser.

ORIENTEKSPRESSEN – ET JERNBANEIKON

Reise Etter å ha solgt Venice Simplon Orient Express (Orientekspressen) til et tre-sifferet antall norske kunder var det på tide at noen av kontorets representanter i selvsyn fikk ta del i den opplevelsen toget er. Togspesialistene Thomas og Svein Erik var de som ble sendt av gårde.

FERIE PÅ SKINNER – MED HISTORISKE HØYDEPUNKTER

Reise Reiser med privattog blir mer og mer populært. Det har nok dokumentarprogrammene på tv bidratt til. Ferie på skinner passer for deg som vil ha med deg selve opplevelsen med reisen. Følelsen av å være underveis, se landskapet endre seg, elver blinke og storbyer skinne.